Prelijep gest: FK Sloboda podržao humanitarnu organizaciju

Na inicijativu Saše Vugdaluća

Prelijep gest: FK Sloboda podržao humanitarnu organizaciju

Fudbalski klub Sloboda će ovog ljeta igrati u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Tuzlanski klub će na tim utakmicama nastupati u dresovima na kojim će biti istaknut logo humanitarnog Udruženja "Obrazovanje gradi BiH", na čijem čelu je Jovan Divjak.

"Tačno je da će FK Sloboda u evropskim utakmicama na svom dresu nositi naš logo, što za nas predstavlja veliku čast. Do saradnje je došlo na inicijativu gospodina Sabahudina Saše Vugdalića, našeg prijatelja i donatora udruženja, koji je predložio ovu ideju", rekao je sekretar Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" Edin Bećarević, koji je potom dodao:

"Kao što znate, UEFA podržava humanitarne organizacije i nama će ovo biti prvi put da ostvarimo saradnju ovog tipa sa jednim sportskim kolektivom. Smatramo da je ovo vrlo lijep gest i zahvaljujemo se Vugdaliću i Slobodi koji će na ovaj način reklamirati našu organizaciju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" osnovano je 28. jula 1994. godine u najtežim danima za građane glavnog grada BiH. Ono se bavi pružanjem pomoći djeci žrtava rata, invalidnoj i talentovanoj djeci, djeci romske nacionalne manjine i onoj u socijalnim potrebama, koji su članovi Udruženja. U dvadeset i dvije godine postojanja, 55.980 djece i mladih i njihovih porodica koristilo je usluge ovog Udruženja.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi