Delač: Klub, grad i njegove stanovnike nikad neću zaboraviti

Delač se oprostio od Sarajeva

Delač: Klub, grad i njegove stanovnike nikad neću zaboraviti

Adnan Beganović

Sjajni 23-godišnji golman londonskog Chelseaja, Matej Delač, narednu sezonu neće provesti na posudbi u Sarajevu.

Ljubimac navijača Sarajeva i sasvim sigurno jedan od najboljih golmana Premijer lige putem Tvitter profila juče se oprostio od FK Sarajevo.

Delač je za veoma kratko vrijeme svojim sjajnim partijama, te odnosom prema bordo dresu "kupio" navijače Sarajeva kojima će nadostajati u narednoj sezoni.

"Iza mene je fenomenala period u Sarajevu. Prva posudba nije prošla kako sam očekivao, ali nakon toga je sve išlo u pozitivnom smjeru izuzmemo li povredu koju  sam zaradio u Mostaru. Ponosan sam na period proveden u bordo timu. Sarajevu želim mnogo uspjeha u narednoj sezoni, a navijačima poručujem da uvijek budu uz svoj klub", za SportSport.ba je izjavio Delač.

Mladi 23-godišnji golman rado će se sjećati kluba u kojem je ostavio dubok trag, ali i grada u kojem je proveo neke od najljepših trenutaka u svom životu.

"Klub će uvijek biti u mom srcu, ali i grad Sarajevo. Stekao sam dosta prijatelja tokom svog boravka u Sarajevu. Prihvaćen sam kao da sam tu rođen i doista sam se uvjerio u ono šta je ustvari Sarajevo. Nije to običan grad, ljude kakvi su u Sarajevu rijetko gdje možete sresti", ističe Delač.

Delač će se za par dana javiti na prozivku u Chelseaju, no još uvijek nije siguran gdje će nastaviti karijeru.

"Ugovorom sam vezan za Chelsea i moram se pojaviti na prozivci. Najverovatnije ću opet na posudbu, ali u neku jaču ligu. Osjećam da je došao trenutak za iskorak, ponuda imam i uskoro će se i to riješiti", rekao je Delač, te se na kraju osvrnuo i na Evropsko prvenstvo koje se održava u Frnacuskoj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Francuska je moj favorit. Mislim da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji koja ima glavu i rep i koja uz pomoć navijača može otići do kraja. Smatram i da Hrvatska može daleko. Oni su favoriti iz sjene".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi