Golman poljskog Lecha za SportSport.ba

Burić: Zrinjski u Mostaru mora napasti oslabljenu Legiju

Dino Kurbegović

Nogometaši poljskog Lech Poznana sinoć su osvojili trofej Superkupa, nakon što su pobijedili aktuelnog prvaka Poljske i najbolju ekipu u prošloj sezoni Legiju iz Vršave.

Na golu Lecha svih 90 minuta stajao je bh. reprezentativac Jasmin Burić, koji je pružio veoma dobru partiju i dao svoj doprinos da ekipa iz Poznana osvoji prvi trofej u sezoni. S Burićem smo razgovarali o šansama ekipe Zrinjskog protiv Legije u pretkolu Lige prvaka, te ambicijama Lecha u narednoj sezoni.

"Sinoć smo odigrali dobru utakmicu i pobijedili Legiju, iako rezultat govori da je to bila lagana pobjeda, mi smo treći i četvrti gol postigli u posljednjim minutama utakmice. Legia, je kao i mi nastupila bez nekoliko standardnih igrača, tako da sinoć nisu igrale najjače postave, ali mi smo svakako bili bolji i zasluženo osvojili prvi trofej u sezoni" ističe Burić.

Legia naredne sedmice igra protiv mostarskog Zrinjskog u Ligi prvaka.

"Mislim da će Legia u Mostaru nastupiti bez pet standardnih igrača, oni će sigurno biti oslabljeni i tu vidim šansu Zrinjskog. Legia igra organizovan napad i pokušavaju da igraju kroz sredinu s dubokim pasovima, isto tako igraju po krilima, gdje su veoma opasni. Mislim da bi Zrinjski u Mostaru trebao napasti i odigrati s više rizika, jer će im u revanšu biti znatno teže jer će Legia sigurno igrati u najjačem sastavu. Iskreno se nadam da će Zrinjski napraviti dobar rezultat u prvoj utakmici, te uz malo sreće u revanšu možda i proći u naredni krug, što bi svakako bio veliki uspjeh jer je Legia odličan tim" nada se bivši golman zeničkog Čelika.

Njegova ekipa u narednoj sezoni ima visoke ambicije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ambicije Lecha kao jednog od najvećih klubova u Poljskoj svake sezone su borba za sami vrh, došla su nam tri nova igrača, jedan je otišao, a postoji mogućnost da odu još dvojica, koja su igrali na Evropskom prvenstvu.Bez obzira na sve iskreno se nadam plasmanu među tri ekipe, a imamo visoke ambicije i u Kup-u, tako da očekujem još jednu dobru sezonu", kazao je za SportSport.ba Jasmin Burić koji već sedam godina brani na golu Lecha s kojim je osvojio dvije titule prvaka, te po jedan Kup i Superkup Poljske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.