Hoće li španski sudac biti sretan Zrinjskom?

Carlos Clos Gomez dijeli pravdu Pod Bijelim Brijegom

Fudbaleri Zrinjskog će sutra Pod Bijelim brijegom ugostiti ekipu Legije iz Varšave u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka.

Nakon što su se sva tri bh. predstavnika oprostila od Evropske lige u 1. pretkolu, Zrinjski je ostao jedini klub iz BiH koji ima šansu spasiti čast našeg fudbala, iako će to biti jako teško protiv favorizovanog protivnika.

Meč Zrinjskog i Legije sudit će španski sudac Carlos Clos Gomez, koji nije tako čest arbitar na utakmicama evropskih kupova. Prošle sezone je sudio samo dvije utakmice i to u Evropskoj ligi, a u karijeri je dijelio pravdu i na utakmicama kvalifikacija za Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

Clos Gomez je sudio 31 internacionalne utakmice, a u prosjeku daje 4 žuta i 0,35 crvena kartona po utakmici. Do sada je pokazao 125 žutih, 11 crvenih kartona i dosudio 11 jedanaesteraca.

Njemu će pomagati asistenti Javier Rodriguez i Jorge Bueno Mateo, dok će četvrti sudac biti Santiago Jaime. Delegat će biti George Koumas sa Kipra, a kontrolor suđenja Charles Agius sa Malte.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Meč Zrinjskog i Legije igra se sutra (utorak) s početkom u 18:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.