Burić: Zrinjski u Mostaru mora napasti oslabljenu Legiju

Golman poljskog Lecha za SportSport.ba

Burić: Zrinjski u Mostaru mora napasti oslabljenu Legiju

D. Kurbegović

Nogometaši poljskog Lech Poznana sinoć su osvojili trofej Superkupa, nakon što su pobijedili aktuelnog prvaka Poljske i najbolju ekipu u prošloj sezoni Legiju iz Vršave.

Na golu Lecha svih 90 minuta stajao je bh. reprezentativac Jasmin Burić, koji je pružio veoma dobru partiju i dao svoj doprinos da ekipa iz Poznana osvoji prvi trofej u sezoni. S Burićem smo razgovarali o šansama ekipe Zrinjskog protiv Legije u pretkolu Lige prvaka, te ambicijama Lecha u narednoj sezoni.

"Sinoć smo odigrali dobru utakmicu i pobijedili Legiju, iako rezultat govori da je to bila lagana pobjeda, mi smo treći i četvrti gol postigli u posljednjim minutama utakmice. Legia, je kao i mi nastupila bez nekoliko standardnih igrača, tako da sinoć nisu igrale najjače postave, ali mi smo svakako bili bolji i zasluženo osvojili prvi trofej u sezoni" ističe Burić.

Legia naredne sedmice igra protiv mostarskog Zrinjskog u Ligi prvaka.

"Mislim da će Legia u Mostaru nastupiti bez pet standardnih igrača, oni će sigurno biti oslabljeni i tu vidim šansu Zrinjskog. Legia igra organizovan napad i pokušavaju da igraju kroz sredinu s dubokim pasovima, isto tako igraju po krilima, gdje su veoma opasni. Mislim da bi Zrinjski u Mostaru trebao napasti i odigrati s više rizika, jer će im u revanšu biti znatno teže jer će Legia sigurno igrati u najjačem sastavu. Iskreno se nadam da će Zrinjski napraviti dobar rezultat u prvoj utakmici, te uz malo sreće u revanšu možda i proći u naredni krug, što bi svakako bio veliki uspjeh jer je Legia odličan tim" nada se bivši golman zeničkog Čelika.

Njegova ekipa u narednoj sezoni ima visoke ambicije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ambicije Lecha kao jednog od najvećih klubova u Poljskoj svake sezone su borba za sami vrh, došla su nam tri nova igrača, jedan je otišao, a postoji mogućnost da odu još dvojica, koja su igrali na Evropskom prvenstvu.Bez obzira na sve iskreno se nadam plasmanu među tri ekipe, a imamo visoke ambicije i u Kup-u, tako da očekujem još jednu dobru sezonu", kazao je za SportSport.ba Jasmin Burić koji već sedam godina brani na golu Lecha s kojim je osvojio dvije titule prvaka, te po jedan Kup i Superkup Poljske.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi