Foto: EPA

Autogol za pobjedu Cityja

Nesretni McNair obradovao Pepa na debiju

Midhat Šljivak

Manchester City je uz dosta muke pobijedio Sunderland s 2:1 u susretu prvog kola Premiershipa.

Ekipa Davida Moyesa dobro se suprotstavila bogatašima Pepa Guardiole, kojem je ovo bio debi na klupi Građana u Premier ligi.

Krenulo je dobro po domaće. Dosuđen je penal u četvrtoj minuti, a Sergio Aguero je pogodio za prednost od 1:0.

Prvo poluvrijeme donosi još nekoliko prilika na obje strane. I Sunderland je opano prijetio, ali se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Ipak, u 71. minuti Jermain Defoe je zaledio Etihad. Dobio je odličnu loptu od Jacka Rodwella, te je matirao Caballera za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja je City dominirao. Pokušali su doći do pobjedničkog gola, a to im je uspjelo u 88. minuti. Delph je ubacio, a Peddy McNair u debiju pogađa vlasitu mrežu za pobjedu Cityja od 2:1.

Doskorašnji igrač Manchester Uniteda je ušao samo nekoliko minuta ranije.

Premier liga, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Sunderland 1:1 (Aguero 4'p, McNair 88'ag / Defoe 71')




Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.