Zvanično: Adnan Januzaj pronašao novi klub

Na posudbi u Sunderlandu

Zvanično: Adnan Januzaj pronašao novi klub

Endin Čaušević

Adnan Januzaj je konačno završio svoju sagu na Old Traffordu, te je pronašao novi klub u kojem će nastupati naredne sezone.

Belgijanac je prošle sezone utakmice većinom posmatrao sa klupe za rezervne igrače. Prvi dio sezone proveo je u Borussiji Dortmund, ali se u januaru vratio na Old Trafford. Ipak, nakon povratka u Crvene đavole najviše je igrao za rezervni tim.

Nakon dolaska Josea Mourinha na klupu Uniteda, te dolaska Zlatana Ibrahimovića postalo je jasno da za Januzaja neće biti mjesta u ekipi ni ove sezone. Zbog toga se ovaj mladi napadač odlučio ponovo da potraži novi klub.

Manchester United je danas na svojoj zvaničnoj internet stranici potvrdio da će Adnan Januzaj narednu sezonu provesti u Sunderlandu kao posuđen igrač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Adnan mora doći i pokazati svima koliko vrijedi. Siguran sam da ćemo dobiti dosta njegovim dolaskom jer on može igrati na nekoliko pozicija. Nadam se da ćemo ga vratiti u formu u kojoj je bio prije dvije godine. Drago mi je što je došao u naš klub", rekao je trener Sunderlanda, David Moyes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi