FOTO: EPA

Trener italijanske Rome

Spalletti nakon Porta nahvalio Džeku

Fudbaleri Rome u prvoj utakmici 4. pretkola Lige šampiona odigrali su neriješeno u Portugalu sa Portom. 

Od prve minute za rimski klub je nastupio bh. reprezentativac Edin Džeko, a nakon utakmice riječi hvale na njegovu igru je imao i trener Luciano Spalletti.

"Džeko se u utakmici protiv Porta sjajno žrtvovao za tim. Izvlačio se, vraćao se kad nismo imali loptu..., a također u drugom dijelu je dobar bio i Salah", kazao je Spalletti novinarima, te se osvrnuo na crveni karton Vermaelena zbog kojeg je Roma više od poluvremena igrala s igračem manje.

"Vermaelen je igrač s iskustvom i s obzirom na to ne bi smio dobiti dva žuta kartona, pogotovo kada je drugi još oštriji nego prvi." 

Osvrnuo se Spalletti i na utakmicu sa Portom. 

"Zadovoljan sam kako smo igrali dok smo imali igrača koliko i Porto, ali vidjeli smo i naše drugo lice. Ima situacija koje moramo popraviti, gdje moramo zrelije reagirati... Nakom što smo poveli trebali smo biti strpljiviji, čekati ih, ali umjesto toga mi smo omogućili Portu da se vrati svojim pogreškama", istakao je Spalletti. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, duel između Porta i Rome završen je rezultatom 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.