Joshua protiv Klička

Fury ostaje bez naslova, slijedi još jedan veliki obračun

Midhat Šljivak

Britanskom bokseru Tysonu Furyju vjerovatno će biti oduzeti naslovi prvaka teške kategorije po verzijama WBO i WBA nakon što je po drugi put odustao od revanša s Vladimirom Kličkom.

Fury je zbog navodne povrede po drugi put otkazao revanš s Ukrajincem i kako nije branio pojaseve gotovo godinu dana, oni će mu vjerovatno biti oduzeti.

Njegovo odustajanje moglo bi nam donijeti još jedan veliki duel. Kličko bi u ring u novembru mogao protiv još jednog britanskog boksera, IBF šampiona Anthonyja Joshue.

On i Kličko bi mogli u ring u borbi za ujedinjenje naslova, što je potvrdio i menadžer Eddie Hearn.

"Razgovarao sam sinoć o tome i ako postoji imalo mogućnosti, borba će se desiti. Vjerovatno u organizacijama imaju dosta toga za srediti, ali AJ je spreman za novembar", istakao je Hearn.

Konačnu odluku će donijeti organizacije, ali izvjesno je da će do kraja godine Fury morati u ring s Kličkom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.