Poznat datum meča Fury - Kličko
Foto: EPA

Revanš u Manchesteru

Poznat datum meča Fury - Kličko

Midhat Šljivak

Revanš meč za titulu šampiona svijeta u teškoj kategoriji između Tysona Furyja i Vladmira Klička biće održan 29. oktobra u Manchesteru, potvrđeno je od tima britanskog boksera.

Fury je u novembru prošle godine nakon 11 godina srušio s trona Vladimira Klička. Uzeo mu je titule prvaka, a revanš je bio zakazan za 9. juli.

Međutim, povreda Furyja je odložila ovaj meč i dugo se čekao novi datum borbe.

Sada je sve poznato.

"Konačno smo tu. Sve je završeno za 29. oktobar u Manchester areni. Sve je spremno", rekao je Peter Fury, trener i stric aktuelnog prvaka.

Fury će tako imati prvu odbranu naslova prvaka nakon gotovo godinu dana, a protivnik je ponovo nekada nepobjedivi Ukrajinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi