Labudovi slavili na Piroti

Orašje na vrhu Prve lige

Midhat Šljivak

Nogometaši Orašja novi su lideri Prve lige Federacije BiH. Labudovi su danas kao gosti na Piroti savladali Novi Travnik s 3:2, te su preuzeli vrh tabele.

Gosti su do vodstva stigli u 27. minuti. Mrežu Kovača zatresao je Zukić, ali su domaći preko Seferovića u 43. minuti došli do izjednačenja rezultata na 1:1.

Vidović je u 57. minuti pogodio za novo vodstvo gostiju iz Orašja (2:1), ali je radost kratko trajala. Samo deset minuta kasnije Vujica je pogodio za izjednačenje rezultata na 2:2.

Međutim, gosti su stigli do trijumfa. U 77. minuti Orašju je tri boda donio Samir Isanović za konačnih 3:2 i prvo mjesto Labudova.

Prva liga FBiH, 8. kolo:

Novi Travnik - Orašje 2:3 (Seferović 43', Vujica 67' / Zukić 27', Vidović 57', Isanović 77')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NOVI TRAVNIK: Kovač, Hafizović, Benca, Jaganjac, Vujica, Rezdeušek, Seferović, Jurčević, Mamuša, Knežević, Mehić.

ORAŠJE: Kurbašić, Lugavić, Pejić, Isanović, Gajčević, Zukić, Vidović, Živković, Marošević, Aletić, Prgić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.