Igor Kralj/Pixsell

Fudbaler Dinama govorio za SportSport.ba

Armin Hodžić: Svaki igrač ima krizni period, tako i ja

Svakom profesionalnom igraču je san zaigrati u Ligi prvaka. Najpretižnije svjetsko takmičenje sa sobom donosi uzbuđenje i genijalan fudbal, a priliku da zaigra u takvom ambijentu treći put u životu je imao Armin Hodžić. 

Bh. reprezentativac je pred oko 25.000 gledatelja na Maksimiru ušao u igru protiv velikog Juventusa, a iako je Dinamo na kraju poražen s visokih 4:0, duele sa Chiellinijem i Bonuccijem će pamtiti do kraja svog života. Tijekom razgovora za SportSport.ba istakao je da je iza njega nevjerovatno iskustvo.

"Imali smo dobar pristup utakmici. Ipak, znamo dobro da Juventus u svom kadru ima igrače svjetske klase i bilo je stvarno teško zaustaviti ih. Mislim da je njihov glavni adut ove godine timska igra i ne bi bilo iznenađujuće da osvoje Ligu prvaka", kazao je Hodžić iz Zagreba za SportSport.ba i dodao: 

"Igrati protiv fudbalskih velikana kao što su Pjanić, Higuain, Buffon i mnogi drugi je nevjerovatno. Drago mi je što sam imao tu priliku i stvarno jedva čekam uzvratnu utakmicu u Torinu."

Najbolji igrač utakmice između Dinama i Juventusa bio je Miralem Pjanić. Njegovu igru mediji u Hrvatskoj su upisali riječima: "Slavni Bosanac izludio modru odbranu".

"Ma, o Pjaniću ne treba trošiti riješi. Jedan je od najboljih igrača Bosne i Hercegovine, a sigurno i svijeta. Način na koji diriguje terenom dokazuje da njegove lopte stvarno 'imaju oči' i užitak ga je gledati. Zbog fudbalera kao što je on moramo i voljeti ovu igru", ističe Hodžić. 

Većina igrača Dinama je razmišljala kako će s jednom od zvijezda Juventusa zamijeniti dres nakon utakmice. Hodžić je imao samo jednu želju. 

"I mene je zapao jedan. S kim sam razmijenio? S Pjanićem, naravno", ispalio je Hodžić.   

Dolazak novog trenera u Dinamo bi mogao promijeniti Hodžićev status, obzirom da je prethodno bio u nemilosti Zlatka Kranjčara. 

"Otišao je Kranjčar, ali bilo bi nezahvalno od mene da komentarišem nešto na tu temu. To nije posao fudbalera i ne treba biti. Taj period je sada iza mene i nema potrebe da se vraćam na to, gledam ka budućnosti", govori Hodžić i potom se osvrće na svoju formu u novoj sezoni.

"U karijeri svakog igrača može doći do kriznog perioda, no bitno je nastaviti dalje. Profesionalac sam i poštujem sve odluke koje trener donese, a meni kao igraču je bitno da na svakom treningu i utakmici dajem maksimum." 

Poštuje Hodžić i odluku selektora Baždarevića koji ga je za predstojeće kvalifikacijske mečeve protiv Belgije i Kipra uvrstio na - rezervni spisak. 

"Baždarević ima sasvim ispravan pristup i mislim da reprezentacija BiH pod njegovim vodstvom može postići mnogo. Da li ću se ponovo naći u užem krugu ili ne, zavisit će isključivo od mojih nastupa u Dinamu."

Sa optimizmom Hodžić gleda ka kvalifikacijama i konačnom plasmanu na drugo veliko takmičenje u historiji reprezentacije BiH. 

"Uvijek ističem da je naš glavni kvalitet kolektiv. Upoznao sam sve igrače i funkcionišemo kao jedno, a tim se ne mogu pohvaliti mnoge reprezentacije. Belgija ima sigurno zvučna imena u kadru, no bitnije je uklopiti to sve. Uz naš kolektiv uvjeren sam da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo i postići veliki uspjeh", istakao je Hodžić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ove sezone Hodžić je u HNL-u odigrao pet utakmica i postigao dva pogotka, dok je u dresu "A" reprezentacije uknjižio tri nastupa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.