Trener Zvezde nakon poraza

"Dali smo sve od sebe, ali su oni zasluženo pobijedili"

Crvena zvezda je sinoć propustila veliku priliku pred domaćom publikom.

Crveno-bijeli su u neizvjesnoj završnici poraženi od Darussafake (73:70) u prvom kolu Eurolige, iako su u jednom momentu imali i 16 poena viška (46:30).

"S obzirom na to da nam je prvi meč i da je ekstremno kvalitetan meč, treba vremena da prođe kako bismo analizirali. Ovo je prva utakmica koja je igrana u egalu, biće ih mnogo, nekada ćemo dobijati, nekada gubiti, a večeras je to bilo ovako. Bez obzira koliko su oni igrali dobro u napadu i odbrani, mi smo mogli da dođemo do pobjede", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

"U posljednjoj četvrtini su snizili petorku, sa četvorkom na centru. Ubrzali su igru i uspijevali da stignu prednost. Mi nismo uspjeli da ispratimo jer smo pravili greške u oba pravca. Uprkos tome, došli smo do toga da jednim bacanjem ili napadom napravimo iznenađenje protiv favorita, ne samo protiv nas, nego u čitavom takmičenju. Nažalost nismo uspjeli, dali smo sve od sebe, ali su oni zasluženo pobijedili", dodao je Radonjić.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Zvezdin protivnik u 2. kolu Eurolige je ekipa Galatasaraya. Taj meč na programu je narednog petka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.