TOP 5 fudbalskih izdajnika

Veliki igrači, ali ne i veliki ljudi

Endin Čaušević

Mauro Icardi i Maxi Lopez ovih dana ponovo se nalaze u centru pažnje svih medija iz dobro poznatih razloga.

Naime, Icardi je bio Lopezov najbolji prijatelj, ali je onda odlučio da mu preotme ženu Wandu. Ovaj potez mu Lopet nikada nije oprostio, ali ni svjetska javnost. Argentinac je zabio nož u leđa svom najboljem drugu, a ova priča ovih dana dobila je nastavak.

Ipak, ovaj slučaj nije jedini u svijetu fudbala. Donosimo vam još pet skandala koji su uzdrmali javnost. Naravno, radi se o tome kako su pojedinci izdali svoje prijateljstvo zbog djevojke.

5. Jordan Ayew i Afriyie Acquah

U avgustu prošle godine mediji su otkrili da je Jordan Ayew bio u četvorogodišnjoj vezi sa suprugom njegovog saigrača iz Gane Afriyiea Acquaha. Da stvar bude gora njihova afera počela je prije nego što je Amanda odlučila da se uda za Acquaha.

"Jordan je spavao sa mnom više nego Afriyie", izjavila je Amanda nakon što je ova afera otkrivena.

4. Thibaut Courtois i Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne je najskuplji igrač u historiji Manchester Cityja, ali je njegov boravak u Chelseaju bio prava katastrofa. De Bryune je od dolaska na Stamford Bridge bio u najboljim odnosima sa kolegom iz reprezentacije Courtoisom.

Ipak, to prijateljstvo je puklo kada je golman Plavaca odlučio da uđe u aferu sa djevojskom svog druga. Afera je otkrivena 2013. godine, a nakon toga De Bruyne više nikada nije progovorio sa Courtoisom.

3. Mauro Icardi i Maxi Lopez

Već spomenuta priča Icardija i Lopeza i danas puni naslovnice svjetskih medija. Mnogo skandala dešavalo se nakon što je Icardi zaveo Wandu, a prije nekoliko dana priča je dobila nastavak.

Naime, u sve ovo uključila se sicilijanska mafija koja je kontaktirala Lopeza. Oni su napadaču Torina ponudili besplatno svoje usluge, te su mu poručili da će slomiti obje noge Icardiju ukoliko on to želi. Još uvijek nije poznato šta je Lopez i da li je odgovorio šefovima ove mafije.

2. Karim Benzema i Mathieu Valbuena

Također jedan od skandala koji još uvijek traje. Benzema je ucjenjivao svog kolegu iz reprezentacije zbog seks snimke, a na kraju je sve dobilo tužan kraj. Benzema je suspendovan iz reprezentacije Francuske, te je propustio Evropsko prvenstvo ovog ljeta zbog ove gluposti.

Valbuena i dalje odbija bilo kakav kontakt sa svojim nekadašnjim prijateljem, te mu je poručio da više nikada ne želi da komunicira s njim. Istraga oko ovog slučaja još uvijek traje.

1. John Terry i Wayne Bridge

Naravno, na prvom mjestu nalazi se skandal koji je potresao Chelsea i englesku javnost 2009. godine. Terry i Bridge bili su najbolji prijatelji, ali je onda Terry odlučio da počne aferu sa ženom svog saigrača. Bridge se teško oporavio od ovog šoka, a ubrzo nakon toga napustio je Chelsea.

Nakon toga saznalo se da je njegova bivša supruga Vannesa Perronccel bila truda sa Terryjem, ali da se odlučila na abortus. Njihov odnos nakon toga bio je nevjerovatno hladan, a Bridge se čak nije htio ni rukovati s Terryjem više. Opravdano.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.