Foto: EPA

Chelsea deklasirao Manchester United

Crveni đavoli razbijeni i osramoćeni na Stamford Bridgeu

Midhat Šljivak

Chelsea je u derbiju 9. kola engleske Premier lige deklasirao Manchester United na Stamford Bridgeu s 4:0.

Povratak Josea Mourinha u London nije bio uspješan. Antonio Conte ga je potpuno nadigrao i Plavci su na kraju slavili uvjerljivu pobjedu.

Već nakon 30 sekundi Chelsea je poveo. Veliku grešku Blinda i Smallinga koristi Pedro, koji pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nastavio je Chelsea s boljom igrom i u nastavku, a u 21. minuti su stigli do novog gola. Smušenost odbrane Uniteda koristi Gary Cahill, koji pogađa za 2:0.

Mogao je do poluvremena Conteov tim da dodatno poveća prednost, ali je sreća spasila Crvene đavole i na odmor su otišli s dva gola zaostatka (2:0).

Nastavak također donosi bolju igru Chelseaja i potpuni potop tima Josea Mourinha.

Prvo je Eden Hazard u 62. minuti pogodio za 3:0, da bi se osam minuta kasnije N'Golo Kante prošetao kroz odbranu gostiju, te je matirao De Geu za velikih 4:0.

Do kraja je ostalo 4:0, te je Chelsea stigao do velike pobjede.

Premier liga, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Manchester United 4:0 (Pedro 1', Cahill 21', Hazard 62', Kante 70')


 
 
 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.