Ostaje do 2021. godine

Ronaldo potpisao novi ugovor s Real Madridom

Cristiano Ronaldo je danas potpisao doživotni ugovor s aktuelnim klupskim prvakom 'starog kontinenta'. 

Jedan od najboljih fudbalera svijeta je u dvorani stadiona Santiago Bernabeu potpisao petogodišnji ugovor s Realom. To ujedno znači da će u kraljevskom klubu i okončati svoju karijeru, jer će po isteku ugovora imati 36 godina. 

Ronaldo će potpisivanjem novog ugovora nadmašiti legendarnog Alfreda Di Stefana koji je u redovima 'blancosa' proveo 11 godina. Portugalac ako izdrži do kraja novog ugovora će u Madridu biti godinu dulje. 

“Poseban dan za mene, vrlo važan, zbog povezanosti s Realom, klubom koji mi je u srcu", kazao je Ronaldo nakon što je stavio paraf na novi ugovor. 

Vrijedi podsjetiti da je Ronaldo u Real stigao 2009. godine iz Uniteda. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.