Real se učvrstio na vrhu, Bale briljirao

Kraljevi nadigrali Leganes

Real se učvrstio na vrhu, Bale briljirao

Edmir Škorić

Real Madrid je s lakoćom stigao do pobjede nad Leganesom (3:0) u 11. kolu Primere.

Real Madrid je pred svojim navijačima rutinski upisao osmu pobjedu i izdvojio se na vrhu sa pet bodova prednosti nad Barcelonom, koja večeras gostuje Sevilli.

Gosti su se dobro držali 38 minuta, Real nije skoro ništa napravio, a onda je Gareth Bale iskoristio ubačaj Isca, izašao sam na golmana i lagano pogodio za 1:0.

U završnici prvog dijela Morata asistira, Bale je opet strijelac, a u nastavku Morata ovjerava pobjedu Kraljeva, koji su bez poraza u 11 odigranih prvenstvenih mečeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je riječ o Leganesu, debitant u ligi ima 10 bodova i odmah je iznad opasne zone, pošto ima samo bod više od 18-plasiranog Gijona.

Primera, 11. kolo:
Real Madrid - Leganes 3:0 (Bale 38, 45, Morata 76)


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi