Zlatan može zahvaliti Capellu

Capello objasnio kako je unaprijedio Ibrahimovića

Italijanski trener Fabio Capello imao je tokom karijere čast voditi mnogo velikih zvijezda.

Jedan od njih bio je i Zlatan Ibrahimović koji je 2004. godine iz Ajaxa stigao u Juventus, a tadašnji trener Stare dame bio je upravo Fabio Capello.

Capello je poručio da Zlatan nije bio mnogo efikasan u to vrijeme, ali da je nakon njegovih savjeta postao mnogo bolji napadač.

"Vidio sam Ibrahimovića prvi put kada sam bio trener Rome i primjetio sam da ima sjajnu tehniku. Želio sam da ga angažujem dok sam bio na klupi Rome, ali u to vrijeme imali smo mnogo sjajnih napadača poput Tottija, Batistute, Montelle i Cassana, tako da ga nismo doveli", započeo je Capello pa nastavio:

"Kada sam otišao u Juventus, tražio sam od kluba da ga dovedemo. Nikada nisam vidio fudbalera sa takvim fizičkim predispozicijama i tehnikom. Nakon što je proveo mjesec dana u Juventusu, primjetio sam da ne šutira loptu na najbolji način te da je loš u zraku. On je veoma ponosan momak i radio je naporno svaki dan kako bi poboljšao svoju igru. Ostajao je nakon treninga kako bi dodatno vježbao. U to vrijeme, golovi nisu bili u njegovom DNA, više se zabavljao asistirajući. Ipak, poslušao je moj savjet da postane odlučniji pred golom protivnika i pretvorio se u pravog ubicu".

Podsjetimo da su i Zlatan i Capello u Juventusu proveli dvije godine prije nego što je ova ekipa izbačena u Seriju B. Ibrahimović je kasnije prešao u Inter, a Capello je preuzeo Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.