Capello izabrao trojicu najboljih igrača svih vremena

Italijanski stručnjak nije mogao izabrati jednog

Capello izabrao trojicu najboljih igrača svih vremena

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Fabio Capello u svojoj dugogodišnjoj treneskoj karijeri imao je priliku voditi mnoge sjajne fudbalere, ali za njega se trojica izdvajaju na samom vrhu.

Capello je jučer gostovao u jednoj sportskoj emisiji u Italiji, a novinare je zanimalo ko je za njega najbolji igrač svih vremena. Italijanski stručnjak se nije mogao odlučiti samo za jednog fudbalera, pa je izabrao trojicu.

"Ne mogu reći da je za mene samo jedan igrač najbolji u historiji, tu su trojica po mom mišljenju. Izdvojio bih Pelea, Maradonu i Messija. Mislim da u historiji fudbala nije bilo boljih igrača od njih niti će ih biti dugovo vremena. Imao sam priliku voditi mnoge zvijezde, ali mi je baš žao što nisam nikada vodio Messija", rekao je Capello, te dodao:

"Sjećam se malo vremena Pelea koji je bio nevjerovatan. Maradona je igrao u moje vrijeme i tada je za nas bio vanzemaljac. Ipak, Messi to sve radi na drugačiji način i uživanje je gledati ga. Želim mu da igra još mnogo godina".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi