Trener Plemića nakon prvog dijela sezone

Marinović: Ova godina bila je uspješna za Zrinjski

M. Maksimović

Vjerovatno najuspješniju kalendarsku godinu od osnutka kluba, Zrinjski je zaključio pobjedom nad Vitezom na gostujućem terenu rezultatom 1:0.

Jedini pogodak postigao je džoker Vinka Marinovića Toni Jović. Trener Plemića zadovoljan je pobjedom, ali i kompletnom 2016. godinom kada su u puitanju rezultati Zrinjskog.

“Kalendarska godina koja je kada su utakmice u pitanju za nas završena još u petak je bila teška i vrlo uspješna. Osvojili smo naslov prvaka, dobro smo igrali u pretkolu Lige prvaka, u prvenstvu smo lider, a otišli smo i u Kupu tamo dokle se moglo otići. Kada se sve sagleda, možda je bodovna razlika u odnosu na pratioce mogla biti i izraženija, ali ni ovako nisam nezadovoljan. U Tuzli smo imali 3:0 i ispustili pobjedu, u Bijeljini smo mogli bolje proći jer smo do samog kraja imali 1:0, a nije nam se smio dogoditi ni Željezničar”, rekao je Marinović, uz podsjećanje da je bilo i dosta dobrih stvari.

“Dominirali smo od početka za što svi zaslužuju pohvale, iz više razloga. Ove sezone napadački smo kvalitetniji i efikasniji nego lani. Istina, primili smo više golova, ali u odnosu na 18. kolo prošle sezone bolje stojimo. Ponavljam, mogli smo imati veću prednost, ali ni četiri boda nisu loša. I dalje smo prvi, gdje želimo ostati na kraju sezone”, kaže trener Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.