Zrinjski pobjedom u Vitezu završio sjajnu polusezonu

Jović za novu pobjedu

Zrinjski pobjedom u Vitezu završio sjajnu polusezonu

E. Škorić

Nogometaši Viteza i Zrinjskog odigrali su meč na premijeri 18. kola Premijer lige BiH, a gosti su slavili s 1:0.

Prvi je pokušao Radeljić za goste u 12. minuti, ali je jako loše izveo slobodnjak. Dedić je loše pucao iz slobodnog udarca samo dvije minute kasnije. Potom pokušava Bilbija u 21. minuti, ali je siguran golman Vitežana.

Veliku šansu imao je Bilbija u 35. minuti, ali je pucao pored gola Viteza. U samoj završnici Kapetan s metara promašuje nemoguće i loptu iz izgledne prilike šalje pored gola.

Na otvaranju drugog dijela Mešanović je pokušao, no ostaje 0:0. Zatim Radeljić glavom puca pored gola, pa Mešanović na ubačaj Bilbije neprecizan. Ubrzo, u 52. minuti, izgledna prilika za goste, ali Mešanović je izblokiran.

Dedić je mogao da pogodi za vodstvo Viteza u 62. minuti kada je izašao sam na golmana Vasilja, ali je pucao preko gola. I onda je stigla kazna u 70. minuti, kada je Jović je matirao Nwolokora.

Zrinjski će proljeće dočekati na vrhu sa 38 bodova, dok je Vitez trenutno deveti sa 20 bodova.

Vitez - Zrinjski 0:1 (Jović 70)

Vitez: Nwolokor, Rašić, Jevtić, Livaja, Kokot, Dedić, Mamić, Barišić, Sadiković, Kapetan, Hodžurda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Vasilj, Peko, Radeljić, Tomić, Barić, Bogdanović, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Bilbija.



Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi