Schneiderlin na liječničkim pregledima, uskoro Evertonov

Edmir Škorić

Veznjak Manchester Uniteda Morgan Schneiderlin trenutno se nalazi na liječničkim pregledima u Evertonu.

Schneiderlin je otpisan od strane trenera Josea Mourinha i bilo je i ranije poznato da će napustiti Old Trafford, ali nije bilo potvrđeno u koji klub prelazi.

Everton i United su još jučer dogovorili transfer, da bi danas nogonemtaš došao na liječničke preglede na Goodison Park i u toku dana postat će novi saigrač našeg Muhameda Bešića.

Everton bi na ime odštete Unitedu trebao da isplati 22 miliona funti, a treba dodati da ga je United 2015. godine iz Southamptona doveo za 25 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tridesetdvogodišnji nogometaš je imao samo osam nastupa ove sezone, od čega tri u Premier ligi, te je uglavnom bio posađen na klupu za rezervne igrače i ne čudi da je odabrao novi klub ove zime.

Sky Sports News tvrdi da je samo pitanje vremena kada će Schneiderlin pozirati s dresom Evertona. Očekujemo zvaničnu ponudu u narednih nekoliko sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.