Everton se spreman "potući" s bogatašima
Foto: EPA

Franck Kessie glavna meta ekipe s Goodisona

Everton se spreman "potući" s bogatašima

Midhat Šljivak

Ekipa Evertona je godinama unazad jako blizu vrha engleskog fudbala.

Međutim, popularnim Karamelama uvijek malo fali da dođu do mjesta koje vodi u Ligu prvaka, pa se uglavnom zadovolje sitnicama koje ostanu iza bogatih i velikih timova poput Chelseaja, Uniteda, Cityja, Arsenala...

Ipak, rukovodstvo tima s Goodisona ima velike planove za budućnost, a očigledno imaju i sredstava da se "potuku" s bogatašima u Engleskoj.

Romelu Lukaku je lagano odbio ponude Chelseaja i Manchester Uniteda da pređe u redove ovih ekipa, a sada Karamele vode veliku bitku za mladog veznjaka iz Obale Slonovače Francka Kessieja.

Interes za 20-godišnjeg fudbalera je ogroman. Njegov trenutni tim Atalanta imaće velikih problema da ga zadrži, a pored Evertona za njegove usluge se interesuju Chelsea, Arsenal i Juventus.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim s Goodisona je spremno ušao i okršaj s bogatašima. Poslali su prvu ponudu od 17 miliona eura, koja je odbijena, ali nemaju namjeru da na tome stanu.

Spremni su do kraja da se bore, pa ne bi čudilo da Kessie obuče dres Karamela, iako je do sada favorit za njegov potpis bila ekipa Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi