Jedina želja mu je odlazak u Milan

Deulofeu jasno otkrio u koji klub želi da ide

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Gerard Deulofeu, nalazi se na izlaznim vratima Evertona.

Ovaj 22-godišnji fudbaler poručio je čelnicima engleskog kluba da želi promijeniti sredinu, te da se nada da će oni sarađivati s njim. Deulofeu je dobio nekoliko ponuda iz Engleske, ali je jasno izjavio da mu je velika želja da zaigra u Seriji A.

"Ukoliko budem napuštao Everton u obzir dolazi samo jedan transfer, a to je onaj u Milan. Imam veliku želju da zaigram na San Siru i da sarađujem s Vincenzom Montellom. Ako ne dođe do dogovora onda ću ja ostati u Evertonu do kraja ove sezone", rekao je Deulofeu.

Španac je čak saopštio Ronaldu Koemanu da želi da ie u Milan i holandski stručnjak mu je dao dozvolu da pregovoara s Rossonerima. Italijanski klub je poslao ponudu, ali još uvijek čekaju na odgovor Evertona.

Ukoliko Everton odluči da proda nekadašnjeg fudbalera Barcelone Milan će morati platiti najmanje 15 miliona eura za usluge ovog fudbalera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.