City pregažen: Sramota kakvu Guardiola ne pamti

Everton bolji od Cityja

City pregažen: Sramota kakvu Guardiola ne pamti

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Cityja poraženi su od Evertona sa 4:0 u susretu 21. kola engleske Premier lige.

Everton je na Goodison Parku ugostio City i došao do vrijedna tri boda protiv danas izuzetno indisponirane ekipe Pepa Guardiole, koja je doživjela jedan od težih poraza.

Sterling je u 12. minuti imao šansu za goste, ali se nije snašao pred golom Evertona. Karamele su povele u 34. minuti, kada je Romelu Lukaku iskoristio dobru loptu Kevina Mirallasa i matirao Claudija Brava.

Sterling u 38. minuti pokušava, ali lopta ide preko gola. Na početku drugog dijela Mirallas je donio Evertonu sigurnih 2:0. Davies je u 79. minuti riješio sve dileme, kada je zabio za 3:0.

Do kraja utakmice Everton je uništio nemoćne Građane. Lookman je u 94. minuti praktično iz prvog kontakta s loptom stigao do pogotka, prvog u karijeri. Tako je postavio konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko god su se gosti danas trudili, nisu uspijevali da izbjegnu peti poraz u sezoni i sada su tek na petom mjestu sa 42 boda. Što se Evertona tiče, zauzima sedmo mjesto sa 33 boda.

Premier liga, 21. kolo:
Everton - Manchester City 4:0 (Lukaku 34, Mirallas 47, Davies 79, Lookman 94)


rl by goloviliga
km by goloviliga
Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi