Engleski mediji: Muhamed Bešić napušta Everton?

Koeman više ne računa na njega?

Engleski mediji: Muhamed Bešić napušta Everton?

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić u dosadašnjem dijelu sezone nema sreće u Evertonu zbog teške povrede koju je zadobio na otvaranju sezone.

Bešić se još uvijek nije oporavio od povrede, ali mediji u Engleskoj navode da bi bh. fudbaler mogao u januaru da napusti Goodison. Menadžer Ronald Koeman prije nekoliko dana izjavio je da će sigurno biti odlazaka, a navodno je na listi i Muhamed Bešić.

"Neki igrači jednostavno nemaju budućnost u Evertonu. Sigurno će biti odlazaka u januarskom prelaznom roku. Imam listi igrača na koje više ne računam pa ćemo vidjeti šta će na kraju biti", rekao je holandski stručnjak.

The Sun navodi da je Koeman dao listu igrača čelnicima kluba na koje on više ne računa, te da im je poručio da ih mogu prodati. Navodno, na toj listi nalaze se Muhamed Bešić, Gerrard Deulogeu, Arouna Kone i Darron Gibson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bh. veznjak u redove Evertona stigao je u ljeto 2014. godine iz mađarskog Ferencvaroša. Everton je za usluge Bešića platio oko pet miliona eura. Od dolaska na Goodison naš fudbaler je za Everton odigrao 48 utakmica u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi