Španac napustio engleskog prvaka

Leicester potvrdio odlazak Hernandeza

Midhat Šljivak

Ekipa Leicestera odlučila je prodati španskog fudbalera Luisa Hernandeza, kojeg su prošlog ljeta doveli iz Sporting Gijona.

Ovaj 27-godišnji fudbaler nije se mogao naviknuti na život u Engleskoj, pa je zatražio transfer. Ubrzo je stigla i ponuda Malage vrijedna 1,75 miliona funti, što je aktuelni prvak Premiershipa i prihvatio i Hernandez je otišao iz kluba.

Hernandez je u klub stigao prije samo sedam mjeseci. Nije se previše naigrao u klubu, te je nastupio u svega deset utakmica za Lisice u svim takmičenjima.

"Klub se zahvaljuje Luisu za sve što je učinio tokom boravka ovdje i želi mu sve najbolje u budućnosti", stoji u kratkoj poruci Leicestera.

Odlazak španskog fudbalera iz redova engleskog prvaka je drugi transfer koji je napravljen ove zime. Prethodno je klub s King Powera napustio i Jeff Schlupp, koji je otišao u Crystal Palace.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, u narednom periodu bi menadžer Claudio Ranieri mogao ostati i bez iskusnog napadača Leonarda Ulloe, koji je jako blizu odlaska u Alaves.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.