Crni niz: Nekoliko negativnih rekorda za Leicester

Nakon današnjeg poraza

Crni niz: Nekoliko negativnih rekorda za Leicester

Fudbaleri Leicestera danas su doživjeli novi poraz u okviru engleskog Premiershipa i to u gostima kod Southamptona sa uvjerljivih 3:0.

Oni su trenutno na 15. mjestu tabele sa 21 bodom iz 22. utakmice i izjednačili su negativni rekord Ipswicha koji je star čak 54 godine.

Ipswich je tada branio titulu koju su osvojili prethodne sezone, ali osvojili su samo 21 bod iz 22. kola. Leicester je prošle sezone osvojio titulu prvaka kada to niko nije očekivao, a veoma lako bi se moglo desiti da na kraju ove sezone ispadnu iz lige. 

Zanimljivo, Leicester je već primio 37 golova što je za jedan više nego za cijelu prošlu sezonu (tada su primili 36).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim svega toga, oni su u seriji od 13 gostujućih mečeva bez pobjede i to im je najgori niz još od oktobra 2005. godine kada u gostima nisu ostvarili pobjedu 18 vezanih mečeva.

Priliku da koliko toliko poprave ovu statistiku Lisice će imati 31. januara kada gostuju kod Burnleyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi