Kramarić: Leicester nikada neće ponoviti prošlu sezonu

Tako smatra hrvatski napadač

Kramarić: Leicester nikada neće ponoviti prošlu sezonu

Nekadašnji napadač Leicestera Andrej Kramarić smatra da Leicester više nikada neće ponoviti prošlu sezonu kada su osvojili Premiership.

Prošle sezone je Leicester, uprkos svim prognozama, uspio da pored klubova poput Manchester Cityja, Chelseaja ili Manchester Uniteda osvoji titulu i šokira evropski i svjetsku javnost.

Ipak, Kramarić smatra da se to više nikada neće ponoviti.

"Kada bi poredili Hoffenheim i moj bivši klub Leicester, mogao bih reći da ima sličnosti, ali u Engleskoj je mnogo drugačije. Leicester je rušio sve od početka do kraja i teško da će ikada ponoviti prošlu sezonu", poručio je Kramarić.

Kramarić je dodao da je Bundesliga veoma komplikovana i da postoji mnogo klubova koji se bore za izlazak u Evrpu naredne sezone. Također se osvrnuo i na nepobjedivost svoje ekipe ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije jednostavno biti jedina nepobjeđena ekipa ove sezone u najjačim ligama Evrope. Postoji mnogo kandidata za Ligu šampiona, ali i Evropa ligu. Bayern, Leipzig, mi, Dortmund, Eintracht, Hertha i Koln. Dakle, bit će veoma zanimljivo do kraja", rekao je Kramarić.

Hrvatski napadač je ove sezone postigao četiri gola u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi