Zidane nakon pobjede nad Real Sociedadom

"Motivišu nas loši rezultati Barcelone i Seville"

Midhat Šljivak

Trener madridskog Reala Zinedine Zidane zadovoljan je nakon pobjede njegovog tima nad Real Sociedadom (3:0).

Ipak, ono što je bitnije za Kraljeve je činjenica da su prvi pratioci Sevilla i Barcelona napravili kikseve, a da to raduje sve u Madridu potvrdio je trener ovog tima Zinedine Zidane.

"Porazi konkurenata nam daju dodatnu snagu i motivaciju. Olakšavaju nam sezonu i sada smo u odličnoj poziciji. Znamo da će biti teško do kraja sezone i sada zavisimo samo od sebe", istakao je Zidane.

Real je sada u odličnoj poziciji. Imaju četiri boda više od Barcelone i Seville i utakmicu manje protiv ekipe Valencije.

Ipak, u narednom kolu Zidaneov tim će ispred sebe imati veliki zadatak. Gostuju neugodnoj ekipi Celte, koja ih je nedavno izbacila iz Kupa kralja. 

S druge strane Barcelona će dočekati Athletic na Nou Campu, a Sevilla ekipu Villarreala

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.