Real iskoristio kikseve Barce i Seville

Kraljevi slavili sa 3:0

Real iskoristio kikseve Barce i Seville

Fudbaleri Real Madida slavili su pobjedu u večerašnjem meču 20. kola španske La Lige protiv Real Sociedada sa 3:0.

Real Madrid je imao večeras veoma nezgodan ispit jer su igrali proitiv ekipe koja se nalazi na 5. mjestu i koja je poznata po tome što redovno igra dobro protiv velikih timova. Ipak, Kraljevski klub na kraju nije imao većih problema.

Poveli su u 38. minuti kada je strijelac pogotka bio Mateo Kovačić nakon asistencije Cristiana Ronalda. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Nastavak meča donio je još dva pogotka, oba u mreži gostiju. Prvo je Cristiano Ronaldo pogodio u 51. minuti nakon asistencije Kovačića, da bi konačan rezultat postavio Alvaro Morata u 82. minuti, samo 15-ak minuta nakon što je zamijenio Karima Benzemu. 

Treba reći i to da je u međuvremenu Sociedad ostao sa deset fudbalera jer je Martinez dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Real Madrid je nakon ove pobjede povećao prednost na tabeli te sada imaju četiri boda više u odnosu na Barcu i Sevillu, a uz to i meč manje. Podsjetimo da su i Barca i Sevilla danas kiksali. Barca je uzela samo bod kod Betisa, dok je Sevilla izgubila od Espanyjola.


Potražite više informacija na temu La Liga:



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi