Zanimljivo viđenje španskog stručnjaka

Guardiola usporedio Jesusa s lubenicom

Midhat Šljivak

Brazilski napadač Gabriel Jesus sinoć je postigao prvi gol u dresu Manchester Cityja.

Mladi 19-godišnji fudbaler je pogodio u meču s West Hamom, a interesantnu reakciju je imao menadžer Građana Pep Guardiola.

On je Jesusa nakon meča usporedio s lubenicom i to iz zanimljivog razloga.

"Kockali smo se s njim. To je kao kad kupite lubenicu, morate je otvoriti da vidite je li dobra ili nije", istakao je Guardiola, te je dodao:

"Veoma je talentovan, odličan mu je mentalitet i agresivnost. Želi da uspije i to mu mnogo pomaže. Želi da postigne nešto u svijetu fudbala i mi ćemo mu u tome pomoći", istakao je Guardiola.

City je sinoć deklasirao West Ham sa 4:0, te su se izjednačili s Liverpoolom na četvrtoj poziciji. Oba tima imaju po 46 bodova, bod manje od druge pozicije koju dijele Tottenham i Arsenal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.