Manchester City pregazio West Ham uz prvijenac Jesusa

Premier liga, 23. kolo

Manchester City pregazio West Ham uz prvijenac Jesusa

Fudbaleri Manchester Cityja su večeras bili i više nego ubjedljivi na gostovanju kod West Hama gdje su slavili sa visokih 4:0 u okviru 23. kola Premier lige.

Građani su u vodstvo stigli već u 17. minuti preko De Bruynea, da bi četiri minute kasnije Silva povisio na 2:0. Treći gol je viđen u 39. minuti kada je Gabriel Jesus na dodavanje Raheema Sterlinga postigao svoj prvijenac za Manchester City. Osim toga, mladi Brazilac je upisao i asistenciju kod prvog gola Građana.

U drugom poluvremenu je utakmica bila mnogo mirnija, a u 66. minuti je viđen posljednji gol na utakmici kada je Yaya Toure sa bijele tačke pogodio za konačnih 4:0.

Za Manchester City je ovo bila 14. pobjeda u sezoni i ovaj tim je sada na petom mjestu bodovno poravnat sa četvrtoplasiranim Liverpoolom sa po 46 bodova, dok je West Ham 11. sa 28 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:


Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi