Robinho objasnio zašto 2008. godine nije prešao u Chelsea

Na kraju potpisao za Manchester City

Robinho objasnio zašto 2008. godine nije prešao u Chelsea

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Robinho 2008. godine odlučio je napustiti Real Madrid i na iznenađenje mnogih karijeru je nastavio u dresu Manchester Cityja.

Robinho je tada bio prvo veliko pojačanje engleskog kluba koji je dolaskom novih vlasnika želio da dođe na sami vrh engleskog fudbala što je na kraju i uspio. Iako se znalo da je na izlaznim vratima Real Madrida mnogi su očekivali da će karijeru nastaviti u dresu Chelseaja.

Na Stamford Bridgeu su bili sigurni da će Robinho od ljeta 2008. godine biti član Chelseaja, pa su nekoliko sedmica prije u prodaju pustili dres sa njegovim imenom. Ipak, na kraju su se šokirali kada su saznali da je brazilski igrač odlučio potpisati za Manchester City.

Iako su mnogi bili iznenađeni njegovom odlukom, nakon skoro desrt godina Robinho je odlučio otkriti pravu stranu ove priče i objasniti zašto nije stigao u Chelsea.

"Moj cilj je bio da idem u Chelsea jer je tada trener bio Scolari. Brzo sam se dogovorio s ovim klubom, ali je Real Madrid u posljednji trenutak stopirao transfer jer je stigla bogata ponuda iz Cityja. Ipak, istina je da im se nije svidjelo što je Chelsea prodavao dresove s mojim imenom prije završetka transfera i zbog toga su me prodali u City", rekao je Robinho, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Cilj mi je bio da igram u klubu koji je u Ligi prvaka i Chelsea je bio idealan izbor. Na kraju sam otišao na Etihad, a City je tek počeo da postavlja neke visoke ciljeve. No, sjajno su me dočekali i proveo sam odličnu godinu i po u ovom klubu".

Robinho je u dresu Manchester Cityja odigrao 41 utakmicu te je postigao 14 golova. Nakon toga otišao je na posudbu u Santos, a 2010. godine potpisao je za Milan.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi