Italijan je oprezan

Ancelotti: Wenger će pronaći način

Unatoč ubjedljivoj pobjedi na Allianz Areni, Carlo Ancelotti je oprezan pred revanš susret protiv Arsenala.

Ancelottijevi izabranici su u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka slavili sa ubjedljivih 5:1, a iako se čini da bi revanš mogao biti samo formalnost, trener Bayerna je pozvao na oprez. 

"Odigrali smo vrlo dobru utakmicu. Poveli smo, Arsenal je uspio da izjednači i u prvom poluvremenu smo imali problema. Nakon pauze je sve funkcionisalo odlično. Pronašli smo ravnotežu i mnogo mi je drago zbog mojih igrača", izjavio je Ancelotti nakon utakmice, te dodao:

"Ne sumnjam da će Wenger naći način da se ekipa izvuče iz ove situacije. Ovo je bio samo jedan meč. Moramo da gledamo naprijed."

Njemački gigant je bio posebno furiozan u drugom poluvremenu, pa je stoga Ancelottija nakon utakmice dočekalo i pitanje: "Je li ovo najbolji meč sezone za Bayern?"

"Odigrali smo dosta dobar meč, ali u ovom trenutku ne mogu reći je li bio naš najbolji u ovoj sezoni ili ne", riječi su Ancelottija. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti