Bayern nije imao milosti, petarda u mreži Arsenala
Foto: EPA

Njemački tim slavio sa 5:1

Bayern nije imao milosti, petarda u mreži Arsenala

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna večeras su ubjedljivo savladali Arsenal (5:1) na domaćem terenu u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Nokaut faza Lige prvaka tradicionalno nam je ponovo donijela meč Bayerna i Arsenala, a Bavarci su u prvom duelu ponovo bili uspješniji. Aktuelni prvak Njemačke još uvijek nije izgubio od Topnika u nokaut fazi, a čini se da će tako biti i ove godine.

Domaća ekipa do prednosti je stigla već u 11. minuti utakmice kada je spektakularan gol postigao Arjen Robben koji je sa dvadesetak metara skinuo paučinu iz rašlji Ospine. Međutim, Arsenal je u 30. minuti stigao do izjednačenja, ali više sredno nego spretno.

Neuer je odbranio penal Alexisu, ali je Čileanac bio uporan i iz trežeg pokušaja uspio je da zatrese mrežnu njemačke ekipe. Do kraja prvog dijela gosti su mogli i do potpunog preokreta, no rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Bayern je zaigrao u pravom ritmu, te je za svega 15 minuta riješio pitanje pobjednika. U 53 minuti nakon asistencije Lahma na 2:1 povisio je Lewandowaki, a nekoliko minuta kasnije bilo je 3:1. Poljak je fantastično asistirao za Thiaga koji je bez problema savladao golmana Arsenala.

Desetak minuta kasnije Bavarci su postigli i svoj četvrti gol, a po drugi put večeras Ospinu je savladao Thiago. U samom finišu utakmice domaći su postigli i peti gol kada je u svom prvom kontaktu s loptom mrežu Arsenala zatresao Muller koji je postavio konačnih 5:1.

Bayern u London nosi veliku prednost i Arsenalu će trebati pravo čudo da nadoknadi ovaj zaostatak i na kraju se plasira u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala:

Bayern - Arsenal 5:1


Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi