Leicester ispao, City mora ponovo

Loš dan za timove iz Premiershipa u FA Kupu

Midhat Šljivak

Nakon što se porazom od niželigaša Lincolna (0:1) od FA Cupa oprostio Burnley, i ostale ekipe iz Premiershipa su imale izuzetno loš dan u osmini finala ovog takmičenja.

Manchester City će prolaz tražiti u ponovljenom meču, Leicester je ispao, iako je imao igrača više dobar dio utakmice, dok je Middlesbrough uz dosta muke pobijedio Oxford.

Manchester City je remizirao na gostovanju kod Huddersfielda (0:0).

Tim iz vrha Championshipa je pružio izuzetan otpor Građanima. Oba tima su imala nekoliko izuzetno dobrih šansi, ali na kraju pobjednika i golova nije bilo u ovom meču, te će susret biti ponovljen.

Prvak Engleske Leicester poražen je na gostovanju kod Millwalla rezultatom 1:0.

Iako su Lisice igrale gotovo kompletno drugo poluvrijeme s igračem više, primili su gol preko Cummingsa u sudijskoj nadoknadi, te su završili učešće u ovom takmičenju.

Middlesbrough je uz dosta muke uspio da pobijedi trećeligaša Oxford,a krajnji rezultat je glasio 3:2.

FA Kup, osmina finala:

Millwall - Leicester 1:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Middlesbrough - Oxford 3:2

Huddersfield - Manchester City 0:0



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.