Rooney odlazi

Agent otputovao na pregovore: Rooney seli u Kinu?

Midhat Šljivak

Fudbaler Manchester Uniteda Wayne Rooney karijeru bi mogao nastaviti u Kini.

Njegov agent Paul Stretford otuputovao je na Daleki istok kako bi dovršio transfer 31-godišnjeg fudbalera, koji će vjerovatno postati najplaćeniji na svijetu.

Guangzhou Evergrande, Beijing Guoan, Jiangsu Suning i Tianjin Quanjian su timovi koji žele vidjeti Rooneyja u svojim redovima. Stretford će obaviti pregovore sa svim ekipama, nakon čega će se znati hoće li se transfer na kraju i realizovati.

Gotovo da nema šanse da će se transfer dogoditi do utorka, kada završava prelazni rok u Kini, ali je izvjesno da će se sve biti završeno do kraja sezone.

Menadžer Crvenih đavola Jose Mourinho već lagano otpisuje Rooneyja. On je počeo samo tri utakmice u posljednja dva mjeseca i već je jasno kako je na izlaznim vratima Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor s Unitedom iskusnog fudbalera veže do ljeta 2018. godine. Ipak, rukovodstvo tima ga je spremno prodati i neće biti nikakvih prepreka u njegovom odlasku iz kluba.

Rooney je član Uniteda postao 2004. godine. Stigao je iz Evertona kao velika nada engleskog fudbala, a za tim iz Manchestera je odgirao ukupno 549 utakmica, te je postigao 250 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.