Želio ga Everton

United u januaru odbio nevjerovatnu ponudu za Rooneyja

Midhat Šljivak

Wayne Rooney konstantno se u posljedne vrijeme povezuje s odlaskom iz Manchester Uniteda.

Navodno je nova destinacija trebala biti Kina, a očekuje se da će se eventualni transfer dogoditi na ljeto ove godine.

Imao je Rooney šansu da napusti Crvene đavole još u januaru. U svoje redove ga je pokušao dovesti Everton, tim u kojem je 31-godišnji fudbaler ponikao.

Rukovodstvo tima s Old Trafforda je odlučilo da ponudu odbije. Također, odbijena je svaka mogućnost da u narednim danima Rooney ode u Kinu i za eventualni transfer će se čekati ljeto.

Wayne Rooney je dijete Evertona. Prošao je omladinske selekcije ovog kluba, gdje je i debitovao sa 16 godina. Ipak, 2004. godine je prodat Manchester Unitedu za 27 miliona funti, a na Teatru snova je postao klupska legenda.

odigrao je Rooney ukupno 549 utakmica i postigao je 250 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, čini se kako je došlo vrijeme za rastanak. Rooney će na kraju sezone napustiti klub, jer je očigledno postalo da na njega Jose Mourinho više ne računa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.