Foto: EPA

Odlazi u Manchester United?

Donnarumma već zna ime novog kluba?

Midhat Šljivak

Mladi golman Gianliugi Donnarumma mogao bi napustiti Milan u ljetnom prelaznom roku.

Ovaj fantastični 18-godišnjak već godinu i po dana čvrsto drži mjesto prvog golmana Rossonera, ali bi u budućnosti mogao obući dres nekog drugog evropskog velikana.

Interes za njegovim uslugama je ogroman. Spominju se Manchester United, Real Madrid i Juventus kao potencijalni kupci, a da bi mogao napustiti San Siro potvrdio je i njegov agent Mino Raiola.

"Znam dosta, ali teško je predvidjeti budućnost. Još uvijek ne znamo šta će biti, ne želimo previše pričati o transferu. Milan se još nije oglašavao o novom ugovoru. On zaslužuje najbolje, ali još uvijek nije donijeta konačna odluka", istakao je Raiola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, čini se kako je Donnarummina nova destinacija engleski Premiership. Navodno je Manchester United spremio ponudu za sjajnog golmana i Donnarumma bi karijeru mogao nastaviti u redovima velikana s Old Trafforda.

Ipak, sve će biti jasnije na kraju sezone, kada počne prelazni rok, ali čini se kako Milan previše čeka za novi ugovor sjajnom golmanu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.