Nekadašnji fudbaler Arsenala

Sjećate se Djouroua? Možda se sa 30 godina vrati na Otok

Sjećate se švicarskog defanzivca Johana Djouroua? Nekada je bio velika nada Arsenala i važio je za jednog od najperspektivnijih mladih defanzivaca u Evropi.

Ipak, nikada nije uspio da ispuni svoj puni potencijal pa ga je Arsenal tokom prethodnih godina često slao na posudbe i to u Birmingham, Hannover i Hamburg sve dok ga 2014. godine nisu prodali ekipi Hamburga i to za oko 3 miliona eura.

On trenutno ima 30 godina i ove sezone je odigrao 14 mečeva za ekipu Hamburga u Bundesligi, a interes za njega pokazala je ekipa West Ham Uniteda koja ga želi vratiti u Premiership. Djourou ugovor sa Hamburgom ističe na kraju ove sezone tako da bi vjerovatno mogao bez odštete da završi u West Hamu.

Podsjetimo da je on u Arsenal prvi put došao na ljeto 2003. godine kada je imao samo 16 godina, ali treba reći i to da je imao čestih problema sa povredama koje su značajno usporile njegov razvoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.