Payet: Igrati za West Ham je bilo strašno dosadno
FOTO: EPA

Obrazložio svoju odluku

Payet: Igrati za West Ham je bilo strašno dosadno

Saga zvana "Dimitri Payet" doživjela je kraj 30. januara kada je Francuz potpisao ugovor sa Marseilleom. 

Payet je pred sami kraj epizode u West Hamu bio odbio da igra i tražio je otvoreno od londonskog kluba da napusti klub. Uz svotu od 25 miliona funti Payet je prodan Marseilleu, a povratak na Velodrome je ono što je i želio. 

Tokom razgovora za inostrane medije Payet je objasnio razloge zbog kojih je odlučio da napusti West Ham u kojem je, do želje za odlaskom, uživao status omiljenog igrača među navijačima. 

"Igrati za tim kojem je prioritet sredina tabele bilo je neinteresantno i strašno dosadno. Ubija me u pojam kada se igra na bod i kada je sve podređeno defanzivi. Ljudima u klubu nije bilo jasno kada sam im govorio da me smara da se trošim u defanzivi, a svi su znali da mogu mnogo više pružiti u ofanzivi. Igranje u toj ulozi nije bilo zadovoljstvo", počeo je Payetu priču i nastavio: 

"Dat ću vam jedan primjer. Protiv Hulla povedemo sa 1:0 i onda se branimo svi i to od ekipe od koje smo mnogo bolji. Četiri puta su pogodili okvir gola, a mi se i dalje povlačimo i puštamo da nas napadaju. Na kraju mi pobijedimo, ali ja nisam sretan. Nema razloga za slavlje kada znaš da je stativa bila igrač utakmice. Tada treba svi da se umirimo jer smo imali mnogo sreće", dodaje ovaj 29-godišnji fudbaler. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otkrio je Payet i da je pri odluci da se vrati Marseille bilo presudno to što je ekipu preuzeo Rudi Garcia, čiji sistem rada mu, kako je rekao, odgovara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti