Operacija zakazana za danas

Doktor Nemec strahuje za Pjacin oporavak

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca će danas ići na operaciju prednjih križnih ligamenata, koju je zadobio za vrijeme prijateljske utakmice Hrvatske i Estonije.

Mladi fudbaler Juventusa će zbog povrede propustiti ostatak sezone, a još uvijek nije precizirano koliko će tačno odsustvovati.

O tome je govorio poznati hrvatski doktor Boris Nemec, koji je u razgovoru za 24sata poručio kako strahuje za njegov oporavak jer se "samo 55% igrača vrati na svoj prijašnji novi nakon ovakve povrede".

"Pjaca je u dobrim rukama jer će ga operisati doktor Mariani, a metoda kojom se on koristi igračima omogućava da se na teren vrate nakon četiri - četiri i po mjeseca. Međutim, preporuka FIFA-e govori da nakon takvih povreda oporavak traje sedam do osam mjeseci. Igračima koje sam ja operisao nisam dopuštao igrati utakmica ako nije prošlo šest mjeseci", rekao je Nemec, te dodao:

"Ako se požuri s povratkom, onda se povreda može pogoršati. Kod prednjih križnih ligamenata je vjerovatnoća od ponavljanja takve povrede od tri do pet posto".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Doktor Nemec je dodao da će Pjaca za tri mjeseca biti u stanju da trči pravo, ali ne i da mijenja smjer.

Marko Pjaca je ove sezone za Juventus nastupio na 14 utakmica u Seriji A, gdje još uvijek čeka na prvijenac, a jedini gol za Juventus je postigao u Ligi prvaka protiv Porta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.