Allegri ponovo kritikovao Pjacu

Italijanski stručnjak nezadovoljan igrom u defanzivi

Allegri ponovo kritikovao Pjacu

Nakon pojede nad Portom i plasmana u četvrtfinale Lige prvaka trener Juventusa ponovo je iznio kritike na račun mladog Marka Pjace, ukazujući na njegove slabe partije u defanzivnim zadacima.

Allegri je istakao kako Pjaca i Cuardado, umjesto kojeg je na poluvrmenu i ušao mladi Hrvat, imaju isti problem kada je riječ o defanzivi, navodeći kako Pjaca mora shvatiti da je u nogometu podjednako bitna igra u napadu i odbrani, a pogotovo timska igra.

Italijanski stručnjak je dodao kako je Pjaca iznimno talentovan i da od njega očekuje da izraste u odličnog igrača, napomenuvši da bi se u međuvremenu mogao ugledati na svog suigrača Maria Mandžukića kada je u pitanju zalaganje u defanzivnim zadacima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije