Liga za ostanak

Široki razbio Mladost na Pecari

Edmir Škorić

Široki Brijeg je u drugom kolu Lige za opstanak savladao Mladost rezultatom 4:0.

Nakon uvjerljive pobjede nad Olimpikom na startu Lige za opstanak, Širokobriježani su bili sigurni protiv Mladosti, a na Pecari je bilo 4:0.

Iako su gosti preko Maksimovića imali prvi pravu priliku, domaćin je poveo. Sjajni Luka Menalo je u 35. minuti pogodio za 1:0, što je bio konačan rezultat prvog dijela.

Preko Isakovića je Mladost mogla i do izjednačenja, ali prečka se ispriječila, da bi u Menalo pola sata prije kraja ovjerio pobjedu domaćina. Do kraja utakmice još dvije lopte u mreži nemoćnih Kakanjaca. Prvo je Wagner pogodio, a onda i Čarabaja. 

Široki nakon dva kola Lige za opstanak ima šest bodova, ukupno 34, dok je Mladost odmah iza, ali sa sedam bodova manje. 

Široki - Mladost 4:0  (Menalo 35, 60, Wagner 81, Čabraja 82)

Široki: Bilobrk, Pandža, Barišić, Zlomislić, Ćorluka, Menalo, Sivrić, Lončar, Krstanović, Marina, Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Galić, Gačan, Laštro, Sušić, Aganspahić, Lazić, Maksimović, Šećerović, Brkić, Isaković



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.