Foto: EPA

Govorio za sajt UEFA-e

Kroos: Sve se promijenilo kada je Zidane došao

Njemački fudbaler Toni Kroos izjavio je da Zinedine Zidane ima autoritet u svlačionici Real Madrida. 

Na trenerskoj poziciji Zidane je naslijedio Ancelottija i već u svojoj prvoj sezoni se okitio trofejom Lige prvaka, a da kraljevski klub pod njegovim vodstvom igra mnogo bolje mišljenja je i Toni Kroos.

Fudbaler Real Madrida je dodao da svi igrači pažljivo slušaju kada Zidane govori. 

"Kada je Zidane stigao situacija u klubu nije bila idealna, ali onda se sve promijenilo. Zidane je stvorio veoma pozitivno okruženje. Volim da radim s njim, imamo dobar odnos, na isti način razmišljamo o igri", izjavio je Kroos u razgovoru za stranicu UEFA-e i potom nastavio:

"Osvojili smo Ligu prvaka, sada se borimo za dva trofeja. To je sve zahvaljujući Zidaneu. On je bio jedan od najboljih fudbalera svijeta i zato kada on govori svi slušaju. Daje nam korisne savjete o svakoj situaciji, svakom problemu, kada da se izborimo sa nekom komplikovanom situacijom na terenu. Uvijek je spreman da nam pomogne i da savjet", kazao je Kroos. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid u španskom šampionatu trenutno zauzima lidersku poziciju sa 72 osvojena boda, dva više od drugoplasirane Barcelone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.