Foto: EPA

Trener Reala Zinedine Zidane zadovoljan

Zidane: I da smo dali treći gol, ništa ne bi bilo gotovo

D. Rakanović

Trener Real Madrida Zinedine Zidane nakon večerašnje utakmice izjavio je da su veoma sretni sa postignutim rezultatom u Minhenu. 

“Ovakve dvomeče nikada ne odlučuje prva utakmica. Možda smo mogli da damo još jedan ili dva gola, ali i sa ovim smo veoma sretni“, rekao je Zidane. 

Real Madrid je večeras slavio protiv Bayerna nakon preokreta sa 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Zidane smatra da je njegova ekipa tek u drugom poluvremenu počela igrati onako kako je bilo dogovoreno. 

“Pokazali smo želju da napravimo dobar rezultat poslije prvog poluvremena. Vjerovatno bi utakmica bila drugačija da je Bayern poveo sa 2:0. Ipak, bilo smo strpljivi, brzo izjednačili. Od tog trenutka sve se promijenilo. Vratili smo loptu u svoje noge i pokazali karakter“, rekao je francuski stručnjak.

On je priznao da je isključenje Javija Martineza olakšalo posao Realu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Naravno, bilo nam je lakše kad smo igrali 11 na 10, ali pogledajte i koliko je odbrana imao Neuer. Nije lako igrati ovdje. Bayern ima odlične igrače, radi se o vrhunskoj ekipi. Morali smo da odigramo dobro u drugom poluvremenu. I da smo dali treći gol, ništa ne bi bilo gotovo. Sve se rješava slijedeće sedmice", zaključio je Zidane.

Revanš utakmica između Real Madrida i Bayerna na rasporedu je naredni utorak, 18. aprila od 20.45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.