Ronaldo režirao Realov preokret u Minhenu
Foto: EPA

Bayern poražen od Reala

Ronaldo režirao Realov preokret u Minhenu

Edmir Škorić

Bayern i Real Madrid odigrali su u Minhenu svoj prvi meč četvrtfinala Lige prvaka, a gosti iz Španije slavili su sa 2:1.

Iako je Bayern bolje otvorio meč, na kraju su Bavarci bili ti koji su se branili i spašavali se poraza od gostiju iz Madrida. 

U 18. minuti Benzema je glavom pokušao, ali je Neuer odbranio. U 25. minuti postignut je prvi pogodak na utakmici. Arturo Vidal je na ubačaj Thiaga Alcantare glavom loptu zakucao u mrežu za 1:0.

Pet minuta prije kraja prvog dijela Vidal je opet u šansi, no ovaj put ne pogađa. U završnici prvog dijela dosuđen je penal za Bavarce.

Ribery je napucao Carvajala u ruku (ili rame?), pa je Nicola Rizzoli dosudio penal, ali je Vidal očajno šutirao - preko gola. 

Možda je upravo taj trenutak i bio uzrok velikog preokreta. Na početku drugog dijela Ronaldo je na ubačaj Crvajala pogodio za 1:1 i onda je uslijedila potpuna opsada gola Manuela Neuera.

Bale je u 56. minuti imao dobru šansu, ali je Neuer spašavao. Potom je Martinez isključen u 61. minuti kod Bayerna, što je Real itekako koristio i do kraja stegnuo obruč oko gola svog rivala.

Doslovno su se igrači Reala poigravali oko šesnaesterca Bayerna, da bi na kraju u 77. minuti Ronaldo pogodio za 2:1 i na kraju donio veliku pobjedu Kraljevima. Da je bilo malo više završnice, Bayern je mogao proći i gore. 

Liga prvaka, četvrtfinale:

Bayern - Real 1:2 (Vidal 25/ Ronaldo 47, 77)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern: Neuer, Alaba, Boateng, Martinez, Lahm, Vidal, Alonso, Ribery, Alcantara, Robben, Muller.

Real Madrid: Navas, Marcelo, Ramos, Nacho, Carvajal, Kroos, Casemiro, Modrić, Ronaldo, Benzema, Bale.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije