Foto: EPA

Britanski mediji tvrde da Arsenal pregovara sa Allegrijem

Wengerova zamjena trener koji je ponizio Barcelonu?

Uprkos Allegrijevim negiranjima, britanski The Sun i dalje tvrdi da je Arsenal u pregovorima sa trenerom Juventusa, kojeg smatraju najboljom opcijom za svoju ekipu ukoliko Wenger napusti klub.

Massimiliano Allegri je postigao još jedan veliki upsjeh nakon što je njegova ekipa u četvrtfinalnom susretu Lige prvaka slavila veliku pobjedu nad Barcelonom, rezultatom 3:0.

Njegov Juventus je prvi  u Seriji A sa šet bodova više od prvog pratioca, a ekipa je stigla i do finala Kupa Italije.

Italijanski stručnjak ima ugovor sa ekipom iz Torina do juna 2018., ali u klubu već žele raspraviti o mogućem produženju nakon odličnih rezultata Juventusa.

Međutim, novinari The Suna uvjeravaju da su u Arsenalu, posljednjih sedam dana, u kontaktu sa Allegrijevim predstavnicima, i da dogovaraju mogućnost da trener Juventusa zamijeni Wengera na klupi londonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznato je da Allegri od nedavno uči engleski jezik i da bi bio zainteresovan nekada u budućnosti preuzeti neku od trenerskih pozicija u Premier ligi, ali još nema potvrde da bi se to moglo desiti već iduće sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.