Courtoisova je još i normalna kakvih je bilo...

TOP 10 najbizarnijih i najsmješnijih povreda u fudbalu

Golman Chelseaja Thibaut Courtois je prije nekoliko dana doživio bizarnu povredu i to prilikom snimanja promotivnog reklamnog spota za NBA ligu.

Belgijanac je igrao košarku i prilikom jednog doskoka je povrijedio stopalo, zbog čega nije bio među stativama na jučerašnjoj utakmici protiv Manchester Uniteda.

I dok se svijet čudi načinu na koji se Courtois povrijedio, zanimljivo je zaviriti u historiju i prisjetiti se kako su se povrijeđivali neki drugi fudbaleri u prošlosti.

Bilo je tu svakakvih nezgoda, a nakon što pročitate šta se sve dešavalo vidjet ćete da je Courtoisova povreda još i normalna kakvih je bilo. Pa, krenimo redom...

10. Kirk Broadfoot

Nekadašnji fudbaler Glasgow Rangersa je morao pauzirati sa fudbalom zbog opekotina na licu koje je zadobio nakon što mu je pred nosom eksplodiralo jaje koje je kuhao u tavi.

9. Jerome Boateng

Kada je tek dolazio u Manchester City, Boateng je doživio zaista bizarnu povredu u avionu, gdje je koljenom udario u pokretna kolica sa hranom i pićem. "Zamišljao sam da će moj početak u Engleskoj početi na malo sretniji način", tužno je tada poručio Nijemac.

8. Charlie George

Arsenalov junak iz FA Kupa 1971. godine Charlie George uspio je odrezati dio nožnog prsta dok je kosio travu.

7. Steve Morrow

Nekadašnji defanzivac Arsenala je 1993. godine slomio ključnu kost nakon pada s ramena Tonyja Adamsa prilikom slavlja trofeja u Liga Kupu.

6. Chic Brodie

Nekadašnji golman Brentforda Chic Brodie se krajem 1970. godine povrijedio nakon što ga je napao ovčar koji je utrčao na teren. Pas je golmana ujeo za koljeno, a Brodie je morao na pauzu.

5. Alex Stepney

Još jedan golman sa i više nego komičnom povredom. Stepney je 1975. godine povrijedio vilicu i to dok je galamio na svoje stopere na utakmici Manchester Uniteda protiv Birminghama.

4. David James

Legendarni golman engleske reprezentacije David James je jednom prilikom povrijedio leđa i to dok se izležavao na fotelji. Želeći da promijeni kanal na TV-u, James se protegao do daljinskog upravljača i tom prilikom povrijedio leđa. 

3. Rio Ferdinand

Svi znate za Rija Ferdinanda, ali znate li da je jednom povrijedio tetive koljena dok je gledao TV? Ferdinand je podigao nogu na stolić i bio u tom položaju nekoliko sati, nakon čega je jedva uspio pomjeriti.

2. Santiago Canizares

Jedna od najsmješnijih povreda u fudbalu definitivno je ona Santiaga Canizaresa. Legendarni plavokosi španski golman je prilikom brijanja slučajno oborio bocu losiona u lavabo, a komad stakla mu je pao na nogu i prekinuo jednu tetivu u nožnom palcu. Da sve bude još bizarnije, Canizares je zbog ove nezgode propustio Svjetsko prvenstvo 2002. godine. Zamislite tragedije...

1. Kevin-Prince Boateng

U ovoj žestokoj konkurenciji, pobjedu ipak odnosi Kevin-Prince Boateng. Vjerovatno znate za priču da se nekadašnji ofanzivac Milana povrijedio dok je vodio ljubav sa svojom djevojkom Melissom Sattom i ta priča je zaista istinita. Melissa je svojevremeno otkrila da nema mjere u krevetu i da je preučestali seks razlog zbog kojeg je Boateng često povrijeđen.

"On je povrijeđen jer smo se seksamo sedam do deset puta sedmično“, tada je poručila njegova izabranica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.